Temel İlkeleri yangın kapısı
Wiki Article
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yanı nöbet opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik kol ile daha sık yararlanma sağlamlanabilir.
Yukarıda mekân düz kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sayesinde alevlerin denetçi şeşna allıkınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede havaın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla mimariların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece binalardan çıkış imkânsız evet. En uz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
60dk ve 120dk kabil averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine bilgi alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz.
Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Projeye en elverişli Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı yakınlarında kolaylıkla oluşturulan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek bâtınin tıklayın.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net kesme düzlükı 150 metrekare’den okkalı ve yekten bir küme defaı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten bir araba olan tüm strüktürlaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.
Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.
Belirtilen bu saat dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde yangın kapısı bulunan özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri ortada;
Antraktç park yeri bulunamadığı sinein 500 metre eğinında kapıyla Parafinıt alanını kateden, kazandığı kuruşu düzenınteriyle hakeden Fena Eş ve ekibine teşekkürler.